• Dobrodošli na forumu Moodle.si!

  Ideja o portalu Moodle.si je nastala na Fakulteti za management v Kopru, kjer si nas je nekaj Moodle oboževalcev zaželelo svoje izkušnje deliti z ostalimi uporabniki spletnega učnega okolja Moodle.

  Portal je namenjen druženju in spoznavanju uporabnikov okolja Moodle v Sloveniji, predvsem pa izmenjavi izkušenj in bogatenju znanja. Pomlad 2014 je skupnosti prinesla novo skrbništvo in novo preobleko. 

  Vabimo vas, da ustvarite nov uporabniški račun na portalu Moodle.si, nam v svojem profilu zaupate nekaj malenkosti o sebi ter začnete uporabljati dejavnosti portala, ki so namenjene spoznavanju ter izmenjavi informacij. Vabljeni ste k pisanju svojega bloga in k branju ter odpiranju zanimivih diskusij na Splošnem forumu Moodle.si.

  Učitelji in skrbniki spletnih učnih okolj ste vabljeni tudi k predmetu Diskusije za učitelje/mentorje. Za vključitev v predmet se prijavite v portal Moodle.si ter vnesite geslo za predmet, ki ga dobite pri skrbniku vašega učnega okolja, ki je naveden v seznamu učnih okolij Moodle v Sloveniji. Če želite kot skrbnik učnega okolja Moodle pridobiti geslo za vstop v predmet za vas in vaše sodelavce, nam to sporočite preko elektronske pošte.

  Za morebitna vprašanja ali pomoč pri uporabi portala smo vam seveda na voljo preko foruma.

  Želimo vam prijetno in koristno uporabo portala!


  Tehnična podpora Moodle za podjetja in organizacije

  Moodle priročnik

  Priročnik se razlikuje od klasičnih navodil za uporabo Moodla. V priročniku je zbrana 20 letna praksa uporabe Moodla v visokem šolstvu, spremljanje in sodelovanje v Moodle skupnosti ter izvedba različnih delavnic in usposabljanj.

  V preteklosti sem pripravila različna navodila za uporabo Moodla, zaznala pa sem potrebo po priročniku, ki bi učitelja vodil od načrta izvedbe predmeta do priprave e-učilnice, kot poimenujem postavitev predmeta v Moodlu.

  Pri uporabi Moodla sem se srečala tudi z različnimi administrativnimi izzivi, zato sem v priročnik vključila tudi nekaj praktičnih namigov.

  Predvidevam, da bodo zbrane izkušnje v pomoč vsem, ki Moodle vpeljujete v svoje okolje, izobraževalno ali poslovno, saj Moodle že dolgo ni učno okolje, namenjeno le izobraževalnim organizacijam.

  Vpogled v priročnik in naročilo.


Available courses

Mesto za učitelje in organizatorje ter podpornike Evropskega tedna programiranja v Sloveniji.

Koordinacija prevajanja Moodla v slovenski jezik.

DIskusije za učitelje/mentorje o uporabi učnega okolja Moodle in ostalih odprtokodnih rešitev v izobraževanju.

Za vstop potrebujete ključ: moodlemoot

Dobrodošli na kratkem e-tečaju - priprave na izpit iz slovenščine A2! Na e-tečaju boste v 3 učnih enotah spoznali potek izpita iz slovenščine na stopnji A2, tipične naloge ter dobili nekaj nasvetov za čim boljši uspeh na izpitu. Želim vam uspešno učenje.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi volutpat neque eget imperdiet laoreet. Donec finibus, sapien eu commodo feugiat, nibh dui condimentum nunc, at malesuada odio mauris sed massa. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Morbi vel mi at libero congue fringilla at sed nisi. Donec risus lorem, tempor at euismod in, bibendum eget libero. Praesent vitae elementum velit, ut rhoncus ligula. Pellentesque porta, tellus hendrerit porttitor lacinia, est magna posuere lectus, vitae convallis urna dolor nec velit. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Integer blandit, libero a varius viverra, enim purus tempor lectus, eget tempor sem libero a est.
Predmet E-izobraževanje je tisti, pri katerem se bomo bolj natančno spoznali z učenjem, podprtim z e-tehnologijami. Spoznavali bomo tehnološke značilnosti e-izobraževanja, ki jih bomo nato iz teorije prenesli v prakso.
Tekom predmeta bomo izdelovali tudi timsko nalogo, kjer bomo morali uporabiti veščine komuniciranja za spoštljivo in učinkovito medsebojno sodelovanje, ter čim boljši končni izdelek.
Pri E-izobraževanju sta načeloma učenec in učitelj prostorsko ločena, torej gre za izobraževanje na daljavo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus facilisis posuere purus, id posuere erat rutrum interdum. Quisque vitae nibh orci. Duis iaculis ante ac metus feugiat facilisis. Cras ornare arcu arcu, non rutrum felis consequat vel. Ut et arcu nunc. Pellentesque viverra nulla est, consequat placerat ex auctor a. Aenean id aliquam dui. Aenean ornare justo leo, sit amet facilisis quam egestas ut. Nam condimentum gravida libero sed vulputate.
E-izobraževanje je oblika učenja, ki poteka preko elektronskih medijev, kot so računalniki, tablice in pametni telefoni.
upravljanje z časom - kam vodi današnji tempo življenja
Tečaj hitrega branja

Hitro branje je znanstveno utemeljena metoda s ciljem izboljšanja bralne spretnosti in kreativnega razmišljanja, ki vam odpira vrata za neomejeno pridobivanje znanja na zanimiv in zelo zabaven način. Tako boste v kratkem času prebrali veliko knjig, ki ste jih morda že nekaj časa odlagali na polico. S hitrim branjem boste naredili intelektualni preboj in razširili svoj besedni zaklad, ki vam bo izjemno pomagal pri uspešnem komuniciranju. Nad doseženo hitrostjo boste zelo presenečeni. Naučimo se učiti brez stresa, skozi igro, s povezovanjem.

Videoposnetek je odličen način za podkrepitev stališč. Ko kliknete »Spletni videoposnetek«, lahko prilepite vdelano kodo za videoposnetek, ki ga želite dodati. Vnesete lahko tudi ključno besedo in v spletu poiščete videoposnetek, ki najbolj ustreza vašemu dokumentu. V Wordu so na voljo oblike glave, noge, naslovnice in polja z besedilom, ki se medsebojno dopolnjujejo in vam omogočajo, da ustvarite strokovno oblikovano dokumente. Dodate lahko na primer ujemajočo se naslovnico, glavo in stransko vrstico.

 

Zdravje je podlaga za dobro in uspešno življenje in delo tako za posameznika kot za organizacijo. Skrb za ohranjanje in izboljševanje zdravja zaposlenih je smotrna, saj so zdravi in zadovoljni delavci, ki delajo v varnem in spodbudnem delovnem okolju produktivnejši in ustvarjalnejši, redkeje zbolijo in redkeje odhajajo v bolniški staž ter ostajajo zvesti organizaciji oz. delodajalcu. Delodajalec, ki nudi dobro in stimulativno delovno okolje, lažje zaposli kvalitetnejši kader in pridobi na javnem ugledu.
E-izobraževanje je organizirana oblika prenosa znanja študentom na oddaljeni lokaciji ali znotraj fakultete s pomočjo informacijske in komunikacijske tehnologije. Vključuje uporabo elektronskih učnih okolij (e-predavalnic), ki omogočajo uporabo elektronskih učnih gradiv, izvajanje določenih aktivnosti povezanih s samostojnim delom in sinhrono ter asinhrono komunikacijo med udeleženci izobraževalnega procesa.

Predmet "Zdrav spanec" je zasnovan s ciljem razumevanja in izboljšanja kakovosti spanja za celovito dobro počutje posameznika. V sodobnem tempu življenja se pogosto podcenjuje pomen spanja za fizično, čustveno in kognitivno funkcijo. Ta predmet prinaša vpogled v različne vidike spanja, osredotočen na razvoj zdravih spalnih navad in optimizacijo spanja za boljše življenje.
Lorem ipsum je izmišljeni besedilni zapis, ki se pogosto uporablja v tiskarski in oblikovalski industriji. Gre za standardno besedilo brez smisla, ki se uporablja kot zapolnitev prostora med oblikovanjem dokumentov ali spletnih strani, preden so na voljo končna besedila. Besedilo "Lorem ipsum" izvira iz latinskega jezika in je bilo prvič uporabljeno v 15. stoletju v tiskarski industriji.

Uporaba "Lorem ipsum" omogoča oblikovalcem in oblikovalcem, da ocenijo, kako bo končen izdelek videti z besedilom, ne da bi se osredotočali na vsebino. Besedilo nima smisla in je sestavljeno iz latinških besed in fraz, ki so naključno združene, da ustvarijo dolg niz besedilnih znakov.
Nullam hendrerit orci quis neque sagittis, sit amet interdum purus ullamcorper. Donec ut velit mi. Donec rutrum, dui quis fringilla posuere, mauris mi finibus lectus, ac hendrerit arcu purus eu lectus. Nam sodales, metus sed aliquet euismod, quam neque tristique est, ut volutpat est velit non orci. Curabitur malesuada ante quis quam suscipit, in tincidunt enim venenatis. Etiam ornare lacus sit amet justo convallis aliquam. Ut pulvinar lectus scelerisque porta lobortis. Aenean a libero laoreet, dignissim dolor eu, maximus velit. Phasellus tempus mauris nec urna aliquet, ut dictum metus pretium. Praesent a sodales quam, pellentesque porttitor lorem.
"E-krokodilologija" je inovativni predmet v svetu e-izobraževanja, ki združuje tehnologijo in raziskovanje krokodilov. Študentje se virtualno potapljajo v močvirja, proučujejo obnašanje krokodilov in rešujejo izzive. S pomočjo naprednih simulacij in interaktivnih lekcij pridobivajo znanje o ekologiji, varstvu in interakcijah s človekom. E-krokodilologija je odličen primer, kako lahko digitalna tehnologija obogati tradicionalno izobraževanje in pripomore k boljšemu razumevanju narave.
Tečaj pisanja zgodb je navdihujoča pustolovščina, kjer se udeleženci potopijo v svet ustvarjalnega pisanja. Skozi raznolike vaje in konstruktivne povratne informacije razvijajo svoj slog, bogatijo domišljijo ter osvajajo tehnike za gradnjo prepričljivih zgodb. Vsak razred ponuja edinstveno priložnost za izmenjavo idej in odkrivanje skritih literarnih potencialov. Spretni in predani mentorji usmerjajo udeležence skozi proces ustvarjanja, ustvarjajo spodbudno okolje ter odpirajo vrata kreativnosti. Na koncu tečaja vsak udeleženec odide obogaten z novimi znanji, izpopolnjenimi veščinami pisanja ter občutkom skupnosti med literarnimi navdušenci.

Vse o konferenci. / All about the conference.

Tečaj je namenjen vsem, ki bi se želeli spoznati z Moodlom in se ga naučiti uporabljati pri svojem delu. V okviru tečaja:

 • se udeleženci seznanijo z možnostmi uporabe Moodla v izobraževanju/usposabljanju
 • se udeleženci seznanijo z načini komuniciranja in sodelovanja v spletnem učnem okolju 
 • udeleženci razvijajo veščine aktivnega skupinskega dela v spletnem učnem okolju 
 • udeleženci razvijajo veščine moderiranja diskusije v forumu 
 • udeleženci pridobijo veščine urejanja spletne učilnice v Moodlu ter razvijejo kritični odnos do uporabe posameznih virov in dejavnosti
 • udeleženci pridobijo veščine vključevanja udeležencev spletno učilnico ter njihovega razporejanja v skupine.