• Dobrodošli na forumu Moodle.si!

  Ideja o portalu Moodle.si je nastala na Fakulteti za management v Kopru, kjer si nas je nekaj Moodle oboževalcev zaželelo svoje izkušnje deliti z ostalimi uporabniki spletnega učnega okolja Moodle.

  Portal je namenjen druženju in spoznavanju uporabnikov okolja Moodle v Sloveniji, predvsem pa izmenjavi izkušenj in bogatenju znanja. Pomlad 2014 je skupnosti prinesla novo skrbništvo in novo preobleko. 

  Vabimo vas, da ustvarite nov uporabniški račun na portalu Moodle.si, nam v svojem profilu zaupate nekaj malenkosti o sebi ter začnete uporabljati dejavnosti portala, ki so namenjene spoznavanju ter izmenjavi informacij. Vabljeni ste k pisanju svojega bloga in k branju ter odpiranju zanimivih diskusij na Splošnem forumu Moodle.si.

  Učitelji in skrbniki spletnih učnih okolj ste vabljeni tudi k predmetu Diskusije za učitelje/mentorje. Za vključitev v predmet se prijavite v portal Moodle.si ter vnesite geslo za predmet, ki ga dobite pri skrbniku vašega učnega okolja, ki je naveden v seznamu učnih okolij Moodle v Sloveniji. Če želite kot skrbnik učnega okolja Moodle pridobiti geslo za vstop v predmet za vas in vaše sodelavce, nam to sporočite preko elektronske pošte.

  Za morebitna vprašanja ali pomoč pri uporabi portala smo vam seveda na voljo preko foruma.

  Želimo vam prijetno in koristno uporabo portala!


  Tehnična podpora Moodle za podjetja in organizacije

  Moodle priročnik

  Priročnik se razlikuje od klasičnih navodil za uporabo Moodla. V priročniku je zbrana 20 letna praksa uporabe Moodla v visokem šolstvu, spremljanje in sodelovanje v Moodle skupnosti ter izvedba različnih delavnic in usposabljanj.

  V preteklosti sem pripravila različna navodila za uporabo Moodla, zaznala pa sem potrebo po priročniku, ki bi učitelja vodil od načrta izvedbe predmeta do priprave e-učilnice, kot poimenujem postavitev predmeta v Moodlu.

  Pri uporabi Moodla sem se srečala tudi z različnimi administrativnimi izzivi, zato sem v priročnik vključila tudi nekaj praktičnih namigov.

  Predvidevam, da bodo zbrane izkušnje v pomoč vsem, ki Moodle vpeljujete v svoje okolje, izobraževalno ali poslovno, saj Moodle že dolgo ni učno okolje, namenjeno le izobraževalnim organizacijam.

  Vpogled v priročnik in naročilo.


Available courses

Mesto za učitelje in organizatorje ter podpornike Evropskega tedna programiranja v Sloveniji.

Koordinacija prevajanja Moodla v slovenski jezik.

DIskusije za učitelje/mentorje o uporabi učnega okolja Moodle in ostalih odprtokodnih rešitev v izobraževanju.

Za vstop potrebujete ključ: moodlemoot

Vse o konferenci. / All about the conference.

Tečaj je namenjen vsem, ki bi se želeli spoznati z Moodlom in se ga naučiti uporabljati pri svojem delu. V okviru tečaja:

 • se udeleženci seznanijo z možnostmi uporabe Moodla v izobraževanju/usposabljanju
 • se udeleženci seznanijo z načini komuniciranja in sodelovanja v spletnem učnem okolju 
 • udeleženci razvijajo veščine aktivnega skupinskega dela v spletnem učnem okolju 
 • udeleženci razvijajo veščine moderiranja diskusije v forumu 
 • udeleženci pridobijo veščine urejanja spletne učilnice v Moodlu ter razvijejo kritični odnos do uporabe posameznih virov in dejavnosti
 • udeleženci pridobijo veščine vključevanja udeležencev spletno učilnico ter njihovega razporejanja v skupine.